HÍREK MOST

Veszprémben is nemet mondunk a nemzeti manipulációra!

A „nemzeti konzultációnak” nevezett nagyszabású manipulációs kampány célja nem az emberek véleményének megismerése, hanem ellenkezőleg, a kormánynak tetsző vélemények előállítása. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők ezért arra vállalkoztak, hogy begyűjtik a nemzeti konzultáció kérdőíveit, így megmutathatják: létezik az a Magyarország, amelyik nem kér a propagandából és nem kér a hazugságokból!

A józan, tisztességes és igazságszerető Magyarország igenis létezik és változást akar!

Változást akarunk mi is, ezért egyesületünk is csatlakozott a kezdeményezéshez, és Veszprémben négy alkalommal gyűjtjük a konzultációs íveket.

A „nemzeti konzultáció” egyetlen célja ugyanis az, hogy továbbra se a valós problémákkal foglalkozzunk, hanem azokkal a kreált ellenségekkel, akikkel szemben Orbán Viktor a nemzeti érdek védelmezőjeként léphet fel. Ők közben bevezetik a rabszolgatörvény 2.0-t, megtagadják az egészségügyi és szociális dolgozók bérköveteléseit, magukra hagyják a munka nélkül maradt embereket, kivéreztetik az önkormányzatokat, tíz évre titkosítják az országot eladósító nagyberuházás szerződéseit, oligarcháik pedig zavartalanul csapolják tovább a közpénzt.

Az ívek begyűjtésével lehetőséget szeretnénk adni minden józanul gondolkodó, tisztességes és változást akaró állampolgárnak, hogy kifejezze véleményét. Azt kérjük a választóktól, hogy ne dobják a kukába az üres kérdőívet, hanem juttassák el hozzánk! Így anonim módon üzenhetünk a kormánynak: sokan vagyunk és nem maradunk csendben!

Aktivistáink az alábbi időpontokban és helyszíneken várják önöket Veszprémben:

– július 8., szerda, 11-13 óra között, Kossuth utca, az óránál, ezen a gyűjtésen a tiltakozó akció egyik kezdeményezője, Szél Bernadett is részt vesz,

– július 10., péntek, 8-11 óra, piac déli bejáratával szemben,

– július 21.,kedd, 8-11 óra, piac déli bejáratával szemben,

– július 29., szerda, 15-17 óra, Kossuth utca, az óránál.

Fontos, hogy az íveket csak boríték, azaz a személyes adatok nélkül gyűjtjük, kérjük, a borítékot ne hozzák el! Elhozhatják viszont azoknak a szomszédoknak, barátoknak az íveit is, akiknek szintén elegük van a kormányzati félelemkeltésből, manipulációból.

"egy a kritikán felüli cselekedetek sorából."

Április 29-én 20 éves a veszprémi Elnökök Ligete.

A MOST Egyesület a Göncz Árpád Alapítvány virtuális koszorúzásához a címben szereplő emlékmondattal csatlakozott.

Részletek ITT!

unicef útmutató szülőknek

Az UNICEF most is a gyermekek és családjaik mellett áll és komoly erőforrásokat fordít a koronavírus elleni küzdelemre.

A szervezet immunizációs kampányaival a korábbi járványok megfékezésében is kiemelt szerepet játszott, és hozzájárult az olyan betegségek visszaszorításához, mint amilyen a járványos gyermekbénulást okozó poliovírus. Globális oltóanyagszolgáltatóként jelenleg az UNICEF oltja be a világ gyermekeinek felét, és csak 2018-ban 116 millió gyermek alapvető immunizációjáról gondoskodott.

A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, ugyanakkor sokat tehetünk azért, hogy a betegség terjedésének gátat szabjunk, és megőrizzük saját, valamint szeretteink egészségét.

A kialakult helyzetben a legfontosabb az útmutatások betartása és az egymásra figyelés. Az UNICEF „Védekezés a vírus ellen – útmutató Szülőknek” című összeállításából Ön is megismerheti a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és azokat a módszereket, amelyek segítségével a prevenció még hatékonyabbá válhat.


gyerekek a koronavírus ellen

A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.

  1. Hallgassuk meg őket. Valóban szeretne a gyermek erről a témáról beszélni? Teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit és hagyjuk meg neki a kezdeményezést.
  2. Ragaszkodjunk a tényekhez. Fontos, hogy legyünk őszinték a gyermekekhez. Magyarországon jelen pillanatban alacsony a megbetegedés kockázata, főleg a halálos megbetegedésé.
  3. Beszéljünk a lehetőségekről. Fontos, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hogy mit tehetnek ők a megbetegedés ellen, például takarják el a szájukat köhögés és tüsszentés esetén, valamint gyakran mossanak kezet meleg vízzel és szappannal.
  4. Legyünk tudatosak. A gyerekek fogékonyak átvenni a felnőttek véleményét, reakcióit, így fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak és higgadtak, valamint kövessük a híreket, a megfelelő helyről informálódjunk az eseményekkel kapcsolatban.
  5. Kövessük a tanácsokat. Figyeljünk a hatóságok útmutatásaira.

Az UNICEF Magyarország honlapját a koronavírussal kapcsolatban itt találja: https://unicef.hu/koronavirus/

Mire_költsön_Veszprém_felmérés_eredménye_2020_MOST_Egyesület_.pdf

elköltötték a város pénzét!

A "Mire költsön Veszprém?" felmérésünk részletes eredményeit a bal oldali képre vagy IDE kattintva olvashatják!

Zebralesen jártunk!

Hamarosan bemutatjuk filmünket!

a szavazás lezárult!

A "Mire költsön Veszprém?" kampányban 810-en adták le szavazatukat! Hamarosan közzétesszük az eredményeket!

MIRE KÖLTSÖN VESZPRÉM?

Elindtottuk az első veszprémi on-line felmérést, így a polgárok közvetlenül elmondhatják, mire költenének leginkább, illetve legkevésbé a város pénzéből. Az eredményeket feldolgozás és összesítés után eljuttatjuk minden önkormányzati képviselőnek még az előtt, hogy szavaznának a 2020. évi költségvetésről.

bízzunk-e az ekf tervekben?

A Veszpresszoban megjelent vélemyécikk őszintén teszi fel a kérdést. Az írás elolvasható a kép alatti hivatkozásra kattintva!

A Veszpresszó természetesen lehetőséget adott arra is, hogy megszólaljon a VEB első embere, Mészáros Zoltán is. Ide kattintva ezt az írást is elolvashatja!