HÍREK MOST

unicef útmutató szülőknek

Az UNICEF most is a gyermekek és családjaik mellett áll és komoly erőforrásokat fordít a koronavírus elleni küzdelemre.

A szervezet immunizációs kampányaival a korábbi járványok megfékezésében is kiemelt szerepet játszott, és hozzájárult az olyan betegségek visszaszorításához, mint amilyen a járványos gyermekbénulást okozó poliovírus. Globális oltóanyagszolgáltatóként jelenleg az UNICEF oltja be a világ gyermekeinek felét, és csak 2018-ban 116 millió gyermek alapvető immunizációjáról gondoskodott.

A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, ugyanakkor sokat tehetünk azért, hogy a betegség terjedésének gátat szabjunk, és megőrizzük saját, valamint szeretteink egészségét.

A kialakult helyzetben a legfontosabb az útmutatások betartása és az egymásra figyelés. Az UNICEF „Védekezés a vírus ellen – útmutató Szülőknek” című összeállításából Ön is megismerheti a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és azokat a módszereket, amelyek segítségével a prevenció még hatékonyabbá válhat.


gyerekek a koronavírus ellen

A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.

  1. Hallgassuk meg őket. Valóban szeretne a gyermek erről a témáról beszélni? Teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit és hagyjuk meg neki a kezdeményezést.
  2. Ragaszkodjunk a tényekhez. Fontos, hogy legyünk őszinték a gyermekekhez. Magyarországon jelen pillanatban alacsony a megbetegedés kockázata, főleg a halálos megbetegedésé.
  3. Beszéljünk a lehetőségekről. Fontos, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hogy mit tehetnek ők a megbetegedés ellen, például takarják el a szájukat köhögés és tüsszentés esetén, valamint gyakran mossanak kezet meleg vízzel és szappannal.
  4. Legyünk tudatosak. A gyerekek fogékonyak átvenni a felnőttek véleményét, reakcióit, így fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak és higgadtak, valamint kövessük a híreket, a megfelelő helyről informálódjunk az eseményekkel kapcsolatban.
  5. Kövessük a tanácsokat. Figyeljünk a hatóságok útmutatásaira.

Az UNICEF Magyarország honlapját a koronavírussal kapcsolatban itt találja: https://unicef.hu/koronavirus/

Mire_költsön_Veszprém_felmérés_eredménye_2020_MOST_Egyesület_.pdf

elköltötték a város pénzét!

A "Mire költsön Veszprém?" felmérésünk részletes eredményeit a bal oldali képre vagy IDE kattintva olvashatják!

Zebralesen jártunk!

Hamarosan bemutatjuk filmünket!

a szavazás lezárult!

A "Mire költsön Veszprém?" kampányban 810-en adták le szavazatukat! Hamarosan közzétesszük az eredményeket!

MIRE KÖLTSÖN VESZPRÉM?

Elindtottuk az első veszprémi on-line felmérést, így a polgárok közvetlenül elmondhatják, mire költenének leginkább, illetve legkevésbé a város pénzéből. Az eredményeket feldolgozás és összesítés után eljuttatjuk minden önkormányzati képviselőnek még az előtt, hogy szavaznának a 2020. évi költségvetésről.

bízzunk-e az ekf tervekben?

A Veszpresszoban megjelent vélemyécikk őszintén teszi fel a kérdést. Az írás elolvasható a kép alatti hivatkozásra kattintva!

A Veszpresszó természetesen lehetőséget adott arra is, hogy megszólaljon a VEB első embere, Mészáros Zoltán is. Ide kattintva ezt az írást is elolvashatja!